3 tips til dig der er ny i haven

3 tips til dig der er ny i haven

Er du for nylig flyttet til et sted, hvor du har fået din egen have, og har du ikke den store erfaring med at arbejde i en have, giver vi dig her et par gode tips til at komme godt i gang.

Det kan også være, at du bare aldrig har gjort noget ud af din nuværende have, men du gerne vil lave om på det. Så er disse råd naturligvis også til dig.

1 – Vælg planter ud fra jorden i din have

Først og fremmest er det en rigtig god idé at finde ud af, hvilken slags jord du har i din have, da det ikke er lige meget, hvilken jord du sætter dine planter i. Nogle planter kræver en form for jord, andre en anden. Hvis du sætter planter i en forkert slags jord, kommer de ikke til at klare sig, og dermed får du ikke udbytte af dine planter, men kan i stedet bare se frem til at plante om på et senere tidspunkt.

2 – Gør havearbejde til en leg og ikke en sur pligt

Når du har en have, kræver det jo også en del arbejde at holde den ved lige. Men i stedet for at tænke på det som en sur pligt eller noget, der bare skal overstås, er det en god idé at gøre det til en fornøjelse eller en leg. Husk at nyde at arbejde i din have.

Kan du finde ud af at nyde havearbejde, kommer du også nemt til at kunne holde en have ved lige i mange år. Men hvis du skal bruge timer eller dage på at overtale dig selv til at luge ukrudt eller at slå græsset, bliver det en kamp for dig, og så bliver det ikke sjovt at eje en have.

3 – Husk at du selv bestemmer hvordan din have skal være

Her til sidst er det også vigtigt at sige, at det er helt op til dig selv at bestemme, hvordan din have skal være. Det er dig, der styrer, om du vil have en stor græsplæne, om du vil have frugttræer, buske, blomster og bede eller hvad der nu skal være i din have.

Har du brug for økonomisk hjælp til at få råd til at lave det i din have, som du gerne vil lave, kan du altid tage et lån. Du kan finde udbydere af forbrugslån her, så er du godt på vej.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *