Hindbær opskrifter

Hindbær opskrifter

Find her opskrifter med hindbær

Hindbær opskrifter

Find inspiration i disse opskrifter med hindbær

Mangler du inspiration til, hvad du kan bruge de lækre smagsfulde hindbær til? Når sommeren for alvor er kommet til Danmark, er det ikke kun solen og det varmere vejr som de fleste glæder sig til. Det er også alle de lækre frugter og bær som man kan plukke direkte fra naturen selv. Hindbær sæsonen starter i juli og varer til september i Danmark. Det er bare rigtigt hyggeligt at gå og plukke disse delikate bær, men også bare følelsen af at plukke noget og at spise det direkte fra naturen.

Når hindbærrene ikke er i sæson i Danmark, kan man heldigvis købe dem i mange af supermarkederne landet over. De fås både som friske og som frosne. Hvis man bruger de frosne bær, bør man altid følge anvisningerne om at koge dem inden brug af forsigtighed.

​De lækreste desserter med hindbær

Der findes inden grænser for, hvad man kan bruge hindbær til når det kommer til desserter. Hindbær kan for eksempel bruges til de klassiske hindbærsnitter, som er lavet af mørdej og med lækker hindbærmarmelade. Her er hjemmelavet hindbærmarmelade et tilbehør som kan bruges i mange smagsfulde desserter og kager. Blandt andet kan det bruges i enten hindbærroulade eller festlige lagkager med hindbær.

For at lave en hindbærlagkage til for eksempel en fødselsdag eller en dejlig sommerdag i haven,

kan man lave opskriften på mange forskellige måder. Blandt andet kan man tilføje andet frugt og andrebær, for at gøre det sjovere. I stedet for blot at tilføje almindeligt flødeskum imellem lagkagebundene, kan man også enten blande hindbærrene i eller lave en hindbærmousse.

Dette smager ikke blot fantastisk og er med til både at give en frisk, sødlig smag, men giver også den smukkeste farve til skummet. Hindbærmousse kan også sagtens serveres som en dessert i sig selv og smager fantastisk. Hvis du er glad for ostekage og elsker flødeost, kan du for eksempel prøve at lave en hindbær cheese cake.

Når man blander flødeost med fløde og for eksempel bær, giver en lækker kombination af smagsoplevelser. En cheesekage lavet med hindbær, kan laves som både en hurtig no bake kage, hvor den for eksempel serveres i et fint glas. Eller den kan laves med husblas og, hvor bunden bages i ovnen. Hvis man er til lune desserterm, er et rigtigt godt valg for eksempel en klassisk hindbærtærte med en god klat flødeskum eller creme fraiche til.

Man kan også lave hindbærkager på mange forskellige måder eller fylde dejen i muffins forme så det bliver til hindbærmuffins. Ofte kræver opskrifterne ikke mange ingredienser, og der findes rigtigt mange nemme opskrifter på disse slags kager.

Hindbær kan bruges til både is og drikkevarer

Hvis man ikke er til søde sager som for eksempel kager og desserter, kan man med fordel bruge hindbærerne til for eksempel hindbæris. Hindbæris kan laves så det bliver til flødeis eller hindbærsorbet. Man kan også lave hindbær sodavandsis er både noget, som gør børnene glade, men også de voksne.

Hvis man selv, eller børnene er mere til vand is kan man også lave lækker hindbærsaft, som man enten kan nyde som en drikkevare eller hælde saften i små is beholdere. Derefter kan man lade det fryse så, at det bliver til vand is. Hindbærsaft kræver ikke mange redskaber og ingredienser og er yderst forfriskende.

Hvis man er en af dem, som har svært ved at indtage morgenmaden før til middag kan man med fordel drikke en smoothie, inden sulten melder sig. Et godt tip til en lækker, sund og velsmagende smoothie er for eksempel at tilsætte hindbær og enten plantemælk, hvis man er til det eller for eksempel yoghurt.

Hindbær smoothies er utroligt lækre og giver en indbydende lyserød farve. Hvis man gerne vil tilføje ekstra vitaminer og sunde sager, kan man med fordel blande med andre frugter eller grøntsager. Hvis man har hindbær til overs i fryseren fra sidst man plukkede nogle, eller blot har nogle frosne, som man har købt, kan man med fordel lave den klassiske hindbærsyltetøj, som mange holder af.

Det er faktisk slet ikke så teknisk at lave syltetøj selv, og hvis man tager en nem opskrift på det, så skal man faktisk kun bruge bærrene og noget sukker eller sødemiddel. Man kan også lave hindbærgrød, som heller ikke kræver det helt store af materialer. Hvis man er glad for eksempel vanilje, kan man med fordel tilsætte det til både grød og syltetøj.

Det er vigtigt at være opmærksom på holdbarhed, når man sylter eller for eksempel laver hjemmelavet frugtsaft. For at få den bedste holdbarhed kan man skolde både flasker og sylteglas og eventuelt bruge et konserveringsmiddel for, at de lækre sager holder sig længe.