Hvilken jord skal man bruge til frugtbuske?

Der findes faktisk rigtige mange forskellige jordtyper. Når man planter blomster, hække eller lignende, bliver det ofte refereret til som muld. Det er vigtigt, at man vælger det rigtige muld. Hvis ikke, risikerer man, at ens haveprojekt går i vasken – og det er ærgerligt, da man ofte har brugt meget tid og mange penge på det.

Naturgødning til de planter som konstant har brug for næring

En frugtbusk kan være mange ting. Det kan for eksempel være en hindbærbusk eller en blåbærbusk. Da formålet med frugtbuske er at spise bærrene, fortrækker mange, at man bruger naturgødning og naturlig jord. Så er man nemlig sikret, at der ikke kommer en masse tilsætningsstoffer i ens frugt.

Desuden bliver naturgødning absorberet langsommere. Det er vigtigt i forhold til hække og buske. Det betyder nemlig, at frugtbuskene hele tiden vil have nok gødning. Når de har nok gødning, vokser de sig større og flottere. Det gælder også bærrene. Der er flere bær, som er både større og saftigere.

Det kan stadigvæk være nødvendigt at gøde jorden en gang i mellem, men ikke lige så ofte, som hvis man brugte kunstgødning. Naturlig gødning er ikke en bestemt slags jordtype. Der er altså muligt at få mange forskellige jord- eller muldtyper, som stadig er naturlige. Det er også vigtigt at lægge mærke til, at naturlig ikke er lig med økologisk – selvom naturlig jord ofte også er økologisk.

Mange forskellige jordtyper

På https://havehandel.dk/produkt-kategori/jord-og-muld/ kan man se en oversigt over de mange forskellige jord- og muldtyper, som der findes.

For eksempel findes der drivhusmuld. Drivhusmuld er allerede færdigblandet og lavet, så det skaber de bedste vækstmuligheder for drivhusplanterne. Hvis man for eksempel har en frugtbusk inde i drivhuset, bør man helt klart overveje at købe denne jordtype. Ofte indeholder drivhusmuld så meget næring, at man ikke behøver gøde flere gange i løbet af året. Det gør dyrkningen en hel del nemmere. Denne slags muld kan dog sagtens bruges udenfor drivhuset også.

Harpet muld bruges også populært til buske og hække. Det er en af de mest almindelige jordtyper. Harpet muldjord fås i forskellige størrelser. Jo mindre størrelsen, jo finere er jorden. Fin muldjord er populær, da man så undgår sten, blade, grene og andre ting, som man helst vil undgå.

Ofte kan bestemte jordtyper faktisk bruges til rigtig mange forskellige ting. Man kan også sagtens selv prøve at eksperimentere lidt med det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *